به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه، اين ميزگرد با حضور مانموهان سينگ و حدود 55 نماينده از احزاب سياسي و ديگر گروههاي كشميري در دهلي نو آغاز شد .
يك مقام آگاه در دفتر نخست وزيري هند به خبرگزاري فرانسه اظهارداشت كه رهبران جدايي طلب از شركت در اين گفتگوها امتناع كردند و اين عمل را "به ناپختگي و شتابزدگي بسيار "گفتگوهاي هند، پاكستان و كشميريها بر سر اين منطقه مورد مناقشه نسبت دادند كه تاكنون هيچ پيشرفتي در برنداشته است .
هند و پاكستان از اوايل سال 2004 مذاكرات صلح كشمير را براي رفع اختلافات خود بر سر اين منطقه آغاز كرده اند كه به كندي پيش مي رود . هر دو كشور كه بخشي از كشمير رااداره مي كند، ادعاي مالكيت كامل آن را دارند .
عمرعبدالله رئيس حزب كنفرانس ملي طرفدار هند كه در اين نشست حضوردارد، اوايل هفته جاري اعلام كرد كه وي در نظر دارد مسئله خود مختاري كشمير را در اين نشست مطرح كند .
مانموهان سينگ كه تاكنون ملاقاتهاي خصوصي با رهبران جدايي طلب كشمير داشته است، ابراز اميدواري كرد كه براي اولين بار طورهمزمان در اين نشست با سياستمداران و جدايي طلبان كشميري ملاقات كند .
در اين نشست تنها نمايندگان عمده كشميري و احزاب سياسي ملي و اقليتهاي قومي كه برگزاري آن اواسط فوريه اعلام شد حضور دارند.
بيش از نيم ميليون نظامي هندي در منطقه كشمير واقع در رشته كوههاي هيماليا مستقر هستند كه پاكستان بارها بر ضرورت خروج اين نيروها و غير نظامي شدن اين منطقه تاكيد كرده است و حضور اين حجم گسترده از نيروهاي نظامي را عامل تنش و بي ثباتي در منطقه معرفي كرده است، اخيرا پرويز مشرف رئيس جمهوري پاكستان با تاكيد بر واهي بودن بهانه هاي هند براي ادامه حضور در كشمير، بر ضرورت خروج نظاميان هندي از اين منطقه تاكيد كرد .
با وجودي كه پاكستان وهند روابط خود را در زمينه حمل و نقل، فرهنگي و ورزشي از زمان آغاز روند صلح از دو سال گذشته تقويت كرده اند، اما پيشرفت چنداني در مورد حل اختلافات مربوط به منطقه كشمير به دست نيامده است، دو جنگ از سه جنگي كه ميان دو كشور از زمان استقلالشان از استعمارگران انگليسي در سال 1947 درگرفته بود، مربوط به مسئله كشمير بود.
اخيرا هند اعلام كرده بود كه 15 هزار نظامي خود را از منطقه اشغالي جامو و كشمير در چارچوب گامهاي خود براي تقويت روند صلح با پاكستان خارج مي كند.
نظر شما